Ovaj tečaj namijenjen je za praktičnu upotrebu liječnicima i medicinskim sestrama koji skrbe o osobama koje žive s HIV-om, uključujući liječnike opće medicine, osoblje u hitnim službama te ostale zdravstvene djelatnike zaposlene u područjima koja nisu izravno povezana s HIV-om. Sadržaj pokriva osnove dijagnostike infekcije HIV-om u mnogim područjima tako da neće svi primjeri biti relevantni za Vaše pojedinačno okruženje.

Nadamo se da će sadržaj ovog tečaja putem prikaza uobičajenih manifestacija povezanih s HIV-om te popisa HIV indikatorskih stanja pomoći Vama i drugima ne propustiti ovu važnu dijagnozu te potaknuti rano testiranje na HIV.

Infekciju HIV-om jednostavno je dijagnosticirati. Zato je od velike važnosti imati kliničke smjernice kako bismo promovirali testiranje na HIV, osobito među osobama koje su u visokom riziku od infekcije, a mogu se zbog više razloga javiti u različite medicinske službe.

Autori:

Napisao i prikupio dr. Mike Youle uz pomoć dr. Fione Burns, Amande Evans i dr. Tabithe Mahungu. Posebne zahvale Robin Langley i Louise Weston.

Stručni suradnik prilagodbe na hrvatski jezik: prim. dr. sc. Šime Zekan, dr. med., spec. infektologije Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”

Izvori:

JUSTRI – neprofitna organizacija iz Velike Britanije koja se bavi osiguravanjem sredstava za edukaciju i edukacijom osoba koje žive s HIV-om i osoba koje rade s osobama koje žive s HIV-om, pacijentima s virusnim hepatitisom i tuberkulozom.

Ocjenjeno 0.00 na temelju 0 ocjena

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Prijavite se danas!

U partnerstvu sa: